Afwasmachine

Mijn twee-na-laatste werkdag in het ziekenhuis...

Het is leuk vandaag, er is werk te doen en ik mocht nog mee naar een keizersnede ook. Kind X werd geboren en doet het goed. Wat wil je nog meer? En toch stop ik er binnenkort mee. Mijn voornaamste taak hier is om 5 uur het eten en drinken rondbrengen (leuk) en vervolgens de afwas in de machine doen, er weer uit halen, nieuwe afwas in de machine, er weer uithalen, etc etc (niet leuk). Verder doe ik wat me wordt gevraagd. Soms is dat niks (beetje jammer maar ok, dan ga ik wel blaadjes lezen of computeren of kletsen). Soms iets leuks: een kind verschonen of eten geven, helpen met verzorging of controles van patiƫnten of zoals vanavond gewoon ordinair meekijken bij een sectio of bevalling. Ook moet ik soms minder leuke klusjes doen. Vuilniszakken vervangen ofzo. Op zich is dat niet erg maar als ik de hele avond poets, vuilnis versleep en buisjes bloed naar het lab breng word ik wel een beetje kriegel.

Dus nu na twee jaar is het mooi geweest. Geen idee wat ik voor nieuw baantje ga kiezen. En of het zo goed verdient. Ik denk het niet.

18 maart 2004 | 22:11 | categorie: vandaag
Reacties

Het leukste is natuurlijk als je een baantje kunt vinden waar je ook nog wat van je studiekennis of je hobby's in kwijtkunt.

Toevallig; een meisje die ik ken van Liber (studentenvereniging) gaat morgen solliciteren voor administratief werk bij het VUmc. Toch niet jouw baantje? :)

Geplaatst door Reinout op 19 maart 2004 om 01:06

Maar waarom stop je dan? Omdat het zwaar is?

Geplaatst door Philippine op 19 maart 2004 om 08:59

@reinout:
ach, mn studiekennis kan ik waarschijnlijk de rest van mn leven nog kwijt. en klinkt mijn baantje zo administratief? nee toch?

@philippine:
ik stop omdat ik vind dat ik met teveel tegenzin het werk doe waar ik voor ben aangenomen (de keukentaken) en we niet meer zoveel als eerst door de verpleegkundigen worden betrokken bij het verplegen. onze (=verpleeghulpen) taak is wat versimpeld eigenlijk. ook doordat we met de afdeling zijn verhuisd en gefuseerd.
overigens heeft de leidinggevende ook net besloten om ons baantje op te heffen (genoeg verpleegkundigen tegenwoordig) dus al zou ik willen, mn contract wordt per 1 mei niet meer verlengd.

en verder, zoals ik ook aan reinout schreef, kan ik mn hele leven nog in de gezondheidszorg werken. zolang ik nog studeer kan ik nog achter de bar staan, secretaresse spelen, het plantsoen schoonmaken of noem maar op.

wordt het al duidelijker? en wie heeft midden in de nacht dit zitten lezen in het ziekenhuis? grr... volgende keer geschiedenis wissen daar :)

Geplaatst door Hanna op 19 maart 2004 om 10:46

achter de bar staan is leuk!

Geplaatst door nieske op 19 maart 2004 om 12:50

Liber? Je bedoelt die studentenvereniging die bij de Studentenvereniging Van Het Jaar verkiezing eruit geknikkerd werd door Biton?

Leuke lui verder hoor... :)

Geplaatst door breun op 19 maart 2004 om 13:31

wauwie, het klinkt alsof je werkt op de set van ER, wat is je volgende plan?

PS Heeft iemand behoefte aan een discussie over studentenhuizen/verenigingen bij BuZz, als ex-medewerker bied ik mij aan!

Geplaatst door Merel op 21 maart 2004 om 02:03

@ Merel:
Had ik maar een plan. Maar doktersassistent maakt wel een goede kans.

Geplaatst door Hanna. op 21 maart 2004 om 12:40