Roze gebloemde jurk

Twee jaar geleden meldde ik me al aan op schoolbank.nl, want ik was er natuurlijk vroeg bij. Echt handig was dat niet want tja, dan sta je daar in je eentje van je eindexamenjaar. Maar inmiddels praten allemaal mensen om mij heen erover en ging ik weer eens kijken.

Zowel bij mijn middelbare school als mijn basisschool staan nu een hele hoop namen. Bij die namen komen gelijk verhalen boven, van ergens ver in mijn hoofd. Dat geldt vooral voor de basisschool: de jenaplanschool Cleophas in Utrecht.

Iemand zette de klassefoto van toen ik in groep 3 zat online. Ik ben dat meisje zo'n beetje rechtsonder. Met een roze gebloemde jurk. Mooi vond ik die.

Middenbouwgroep 'de wigwam' van juffrouw Marian. Ik denk dat ze geen achternaam had. Ze kreeg een keer Pfeiffer, wat mij in de oren klonk als een vreselijke ziekte, want ze kwam weken niet op school. Ik vond het zielig want haar man was ook al dood. Van hem had ze een armband om en een jongen had die een keer kapot getrokken toen ze ruzie hadden voor het gymlokaal. We gingen er gewoon met de hele klas in een kleedruimte en na afloop wasten we alleen onze voeten. Daarna was het pauze en gingen Sanne en ik de mountain bikes tellen op het schoolplein. Want dat was echt de beste fiets.

cp.jpg Air - Surfing on a rocket 27 april 2004 | 15:36 | categorie: vandaag

Reacties

leuk joh, heb me meteen ook maar aangemeld :)

Geplaatst door Pim op 27 april 2004 om 17:29

"wastten"? Weet je zeker dat dat niet met 3 t's is?

Geplaatst door breun op 27 april 2004 om 21:48

Juf Marian, was het niet iets met hulst ofzo...

en ze zei altijd snotverdomme en werd dan heel rood

Geplaatst door sanne zet op 1 mei 2004 om 15:19