Leuke slechte muziek

Soms zijn er van die liedjes die je mooi vindt terwijl je eigenlijk het gevoel hebt dat het niet 'kan'. Zo draaide ik op de middelbare school een tijdje in het geheim tussen Iron Maiden en andere herrie door graag 'why are you so beautiful' van René Froger (uiteraard had ik daarbij iemand in gedachten).

Ten tijde van Starmaker bespraken mijn roeimaatje en ik wekelijks de vorderingen van de groep en de liedjes. Ze kopieerde zelfs de bijbehorende cd van K-otic voor mij, die nu ergens verstopt achter de rest staat. Door zangles en popkoor komen in mijn kamer nu ook de meest vreselijke dingen langs, met als absoluut dieptepunt Abba.

Ja, ik schaam me een beetje. Maar ook weer niet heel veel, want als je enigzins volwassen wordt kan je zulke dingen ook wel weer vertellen. Toch? Wat zijn jouw baggermuziekvoorkeuren?

(overigens: slechte nederlandstalige muziek is _altijd_ slecht. ook midden in de nacht als ik een verdieping hoger probeer te slapen)

5 juni 2004 | 23:14 | categorie: bla
Reacties

Ik hoorde vandaag na Nederland-Ierland op sbs6 Frans Bauer met Heb je even voor mij?
Best een leuk nummer.

Geplaatst door Simon op 6 juni 2004 om 03:24

Solid HarmoniE! Zeker na hun megaconcert in Tivoli (echt waar!) waar ze zo fantastisch meezongen met een datje waarop de karaokeversies van al hun hits stonden. I'll be there for you, I swear! Briljant.

Geplaatst door Merel op 6 juni 2004 om 10:26

ik twijfelde altijd over no doubt of dat mocht. nu vintik van wel. en een liedje met een clip waar een jongen hoog in een kamer zit met allemaal verrekijkers en stiekem een meisje begluurt, dat weet ik ook nooit zo of dat mag.

Geplaatst door marijke op 6 juni 2004 om 14:09

kid606

Geplaatst door Pim op 6 juni 2004 om 19:04

Ik heb ook ceedees van the Backstreet Boys (kosten niks meer tegenwoordig) en van The Spice Girls. Schaam ik me absoluut niet voor! Ik ben ook erg gehecht aan the Mama's and the Papa's Greatest Hits. En iedere herfst draai ik mijn Take That ceedees grijs. Voor een prikkie op de kop getikt op de Platenbeurs. Ik ben er echt gelukkig mee!

Geplaatst door Merel op 6 juni 2004 om 19:21

Ik noem zomaar wat toppers als 't Is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox. Of een willekeurig nummer van Rob de Nijs: "Zondag! / Zondag! / We hebben tijd om lekker lang te vrijen!" Zoiets?

Geplaatst door Niels 't Hooft op 7 juni 2004 om 01:09

Als iemand nog een paar Bon Jovi albums en singles wil hebben, mag ie ze komen halen. Krijg je er gratis een album van Mr. Big bij.

Geplaatst door breun op 7 juni 2004 om 12:54

Trouwens, Abba is toch niet het toppunt van slechte muziek? Daar zitten echt nog wel een heleboel niveau's onder.

Geplaatst door breun op 7 juni 2004 om 12:58

oh ja bon jovi stond op mn verlanglijst, met meredith brooks, no doubt, alanis morisette en eels. gelukkig gaven broer en zus me muziek van de laatste. de gele single van rags to rags. anders had ik jullie misschien allemaal niet gekend!

Geplaatst door marijke op 7 juni 2004 om 13:12

Misschien een leuke tip, op de Rozengracht zit de Plaatboef, daar kun je nog wel 's oude (foute) 2e hands platen en CD's halen!

Geplaatst door Reinout op 7 juni 2004 om 14:16

Nee man, Plaatboef zit op de Oudegracht. ;P

Geplaatst door breun op 8 juni 2004 om 05:09

vanmorgen luisterde ik john mayer hij klinkt als zo'n jongensbandjesjongen. alleen isie niet doorgebroken. en ik vind het leuk! aaah

Geplaatst door marijke op 8 juni 2004 om 10:04

oh god, solid harmonie :)
Dat vond ik ook wel kewl...
Ik beken dat k zelfs de lyrics nog uit mn hoofd ken....

voor de rest was ik ook fan van
2Unlimited...Ray en Anita waren echt helden....

Geplaatst door Mae op 10 juni 2004 om 09:37