Virtuele werkelijkheid

Ik was offline omdat mijn oude host ophield met bestaan. Ik verhuisde naar een nieuwe, maar had geen tijd cq zin om daar alles weer te installeren. Dat is niet zo simpel namelijk.

Als ik gewoon een account had geopend bij iets bestaands, web-log ofzo, hoefde ik zelf niks meer te doen. Wat jullie straks/nu zien staan, heb ik nu net getypt in Movable Type, een weblogtool die ik zelf aan de praat heb gekregen. En dat is moeilijk. Daar is moed, tijd en zin voor nodig.

De zin kwam uiteindelijk toen ik afgelopen zaterdag de Trouw zat te lezen. Daarin stond een artikel over weblogs en hoe iedereen die maar begint en weer verlaat en hoe er dan allemaal 'weblogkerkhofjes' onstaan. Het idee dat hw.nl een kerkhofje werd (of, minstens zo erg: een url zonder inhoud, en wat oude backups in de krochten van het internet) vond ik zo droevig dat ik snel actie heb ondernomen. Tijd bleek te maken en moed komt dan vanzelf. Oh ja, met dank aan de support van de heren van Lemonbit. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam, snel en niet bereikbaar voor telefonische bijstand met het goedkoopste hostingpakket.

In het bovengenoemde artikel komt ook een ict-trendwatcher aan het woord. Deze vertelt dat "jongeren leven in een hybride wereld waar de werkelijke omgeving is samengesmolten met een virtueel bestaan, (...) het betekent dat de virtuele werkelijkheid net zo reeël is als de wereld waarin ze leven.”

Mocht dit je pet te boven gaan en behoefte hebben aan een reeël beeld uit de niet-virtuele werkelijkheid, dan schept de onderstaande tekening misschien duidelijkheid. Laat je overigens niet hinderen door het idee dat de tekening die je ziet het resultaat is van inscannen en omzetten naar nullen en enen.

weeronline.jpg
'Ze is weer online', door Sandra.

11 augustus 2005 | 23:16 | categorie: bla
Reacties

gefeliciteerd met dit geslaagde stukje noeste arbeid. Hoef ik je voortaan tenminste niet meer in real life te spreken. Ik vind de viruele werkelijkheid veel leuker :-P

Geplaatst door http://www.b-artwork.nl op 12 augustus 2005 om 10:31

Hoi Hanna! Leuk dat je weer aan de lijn hangt! =)

Geplaatst door Reinout van Schouwen op 12 augustus 2005 om 10:58

" Oh ja, met dank aan de support van de heren van Lemonbit. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam, snel en niet bereikbaar voor telefonische bijstand met het goedkoopste hostingpakket."

We zullen dan maar even aannemen dat dit positief bedoeld is... :o)

Geplaatst door De Heren van Lemonbit op 12 augustus 2005 om 14:33

Hanna je bent een held! Ik ben natuurlijk zo'n lui kind dat mijn weblogje een rechttoerechtaan standaard ding is. Maar gelukkig nog niet dood! Dat kan me niet verweten worden! En jou ook niet! Hoera.

Geplaatst door Eefje op 12 augustus 2005 om 14:55

fijn dat je weer online bent! en wat een leuke tekening :)

(en hoera voor de heren van lemonbit :) )

Geplaatst door nieske op 14 augustus 2005 om 13:45

Leuk dat je blog weer 'up and running' is!

In de nadagen van de vakantie - zo tussen al wel weer thuis maar nog niet aan het werk - heb ik een al tijden liggend domein nieuw leven ingeblazen, en ook wat gepield met o.a. het opzetten van een weblog, dus ik weet ongeveer waar je doorheen gegaan bent.

En nu is de vakantie over, het werk weer begonnen, en eigenlijk is mijn blog nu al overleden (tijdgebrek!)

Is er ook zoiets als neonatologie voor blogs?

Geplaatst door Bart op 18 augustus 2005 om 18:45