Chili in vijf dagen

Drie landen bezoeken vonden we leuker dan slechts twee, dus we bezochten Chili. Even.

Ik vertelde al dat Chili verhoudingsgewijs duurder is dan Peru en Bolivia en ook op veel andere gebieden westers aandeed. Daarentegen hebben ze een munt die niks waard is. 690 pesos is 1 euro. Geloof me, dat rekent niet prettig.

Op de tweede dag hebben we fietsen gehuurd om het Chili rond San Pedro de Atacama te verkennen. Op onze extreem slecht getekende kaart stond een klein streepje, genaamd de devil´s grove. Al snel bleek waarom. Het was een soort doolhof van in de bergen uitgesleten zandpaadjes. Zonder einde. Na twee uur fietsen begonnen we ons wat zorgen te maken, overal om ons heen alleen maar hoge toppen en rond de wielen zand.

lunch.jpg
Even lunchen

We klommen een top op, zagen ergens een riviertje stromen, en besloten daarheen te klimmen. Met fiets en al. Naast het riviertje was een weg en op de weg was een auto met mensen die ons de goede kant op wezen. Lekker hard gefietst trouwens.

Na het dorpje San Pedro vonden we het tijd worden voor het strand. Daarom gingen we naar de kustplaats Iquique. Hier zwommen we in de oceaan. Golven van meer dan een meter hoog en veel toekijkende mensen op het strand; het was ook strict genomen wel wat koud om te zwemmen.

Laatste leuke detail: op een van deze vijf dagen zette Chili zijn klok een uur vooruit. Dat wisten wij niet. We hebben namelijk geen LP (die overigens iets anders vermeldt) en reken maar dat niemand het je vertelt. Gelukkig kwamen we er bij toeval achter. Dat gold niet voor een stel dat we nog kenden uit de salar. Zij misten op die dag tot twee keer toe om onbegrijpelijke reden hun bus...

De vijfde dag brachten drie bussen en twee taxi´s ons terug naar Peru. Dat voelde ook echt als ´terug´. De oude sol-muntjes kwamen tevoorschijn, we herkenden de straatsnacks en ik werd vooral erg gelukkig van het eerste glaasje Inca Kola in lange tijd.

19 oktober 2005 | 02:18 | categorie: reisdagboek Zuid-Amerika
Reacties

ehh...nou ...als jullie terug zijn gaat DAT weekend hier ook de wintertijd in....tis maar dat jullie het weten :)liefs

Geplaatst door carla op 21 oktober 2005 om 13:50

Hanna! Het spijt mij! ik verwaarloos je takje. Ik ben er nog niet aan toegekomen (en ik vergeet het steeds) vergeef mij....

Geplaatst door B-art op 21 oktober 2005 om 19:41