Keuzes

Kiezen is niet mijn sterkste kant.

Een week geleden lag ik in paniek in bed: wat moest ik nou doen! Kamer nemen? Kamer niet nemen? Toch wel? Toch niet? Enfin, tegen de tijd dat ik had besloten dat twijfelen geen goede basis is voor kiezen en ik het dus maar niet moest doen, was ik al te laat om te reageren. Dag, kamer.

Daarna kreeg ik spijt. Die plek in De Pijp, dat is toch eigenlijk wel heel leuk om te wonen. Drie huisgenoten, een keuken, twee wc's en twee douches. Meer vierkante meter voor mezelf. Meer ramen dus meer licht in de kamer. En bovenal: in Amsterdam, dus weg uit Amstelveen.

Ik had mazzel, want de week erop werd weer een kamer in dat pand aangeboden. Sandra en ik gingen weer kijken en nu wist ik het zeker: hier wil ik wonen.

De oude huurder vroeg of ik wat spullen wilde overnemen. Rolgordijnen, klerenkast, vloerbedekking. Voor maar zestig euro. Ik zeg dat ik dat best wil. Dan zegt hij dat ik dan in ruil ook zijn blauwe muur moet nemen, hij heeft geen zin om die in zijn schaarse tijd nog wit te schilderen. Ik dub twee dagen en bel hem dan om te zeggen dat hij zn spullen kan houden maar dat ik gewoon een witte muur wil.

Zo krijgt de kamer al vorm. Betonnen vloer. Lelijk geschilderde vaalwitte muren. Niks voor de ramen. Oh jee. Ik moet gaan nadenken over kleuren, materialen en indeling. Het schijnt dat iedereen dat moet die verhuist. Waarom is het dan toch zo moeilijk? Ik vraag iedereen advies en besluit steeds dat ik het zelf wil bedenken.

Wat niet wegneemt dat ik advies blijf vragen. Wat moet ik op de vloer leggen? Vloerbedekking, zeil, laminaat of toch mijn rare idee van kurk?

22 november 2005 | 23:02 | categorie: vandaag
Reacties

Op m'n vorige kamer had ik iets hout-achtigs en nu heb ik vloerbedekking, dus ik kan wat dat betreft wel enigszins evalueren. Ik zou denk ik voor iets "kouds" zoals hout of zeil kiezen, het enige nadeel daaraan is dat je wel altijd sloffen aan moet/wil. Maar het is daarentegen wel makkelijker schoon te houden en schoon te maken en er komen denk ik minder snel slijtplekken in (of ligt dat ook aan de kwaliteit?) Bovendien kun je altijd nog een vloerkleedje kopen (zoals die leuke van mij met streepjes) voor bijv. bij je bed. Andersom kan dat natuurlijk niet :)

(Had ik je al wel gefeliciteerd met je nieuwe kamer? Zo niet, dan bij deze alsnog. En ja, kiezen is stom he :( )

Geplaatst door nieske op 23 november 2005 om 00:46

KURK!
Kurk is echt geweldig.
Alleen duur.
Daarom heb ik laminaat, hoewel ik graag kurk gehad had.
Kurk is makkelijk schoon te houden, en niet zo koud als laminaat of zeil, ook heb je heel veel keus uit wat voor soort kleur je nu precies wilt.
Mjammjam.

Maar dat is slechts mijn mening.
Ik ben verder echt supertevreden met mijn lieve kliklaminaat. Het is mooi (mooier dan zeil) en makkelijk schoon te houden. En weetje, ik heb sloffen dus de kou is mij geen probleem.

Geplaatst door Eefje op 23 november 2005 om 10:17

die vorige bewoner is dus toch behoorlijk rancuneus te werk gegaan, zie ik dat goed? hij heeft de muur lelijk geschilderd, en de vloerbedekking meegenomen terwijl hij daar zelf waars. toch niets aan heeft. Flauw hoor. Gordijnen kun je van mij krijgen of mama maakt ze, hoewel je eigenlijk op een leeftijd bent gekomen dat je als vrouw je eigen gordijnen moet kunnen maken.. :)

Geplaatst door wessel op 23 november 2005 om 13:38

Is het zo raar dat je twijfelt dan? De wereld is geen bonk zekerheid. Geniet van het feit dat je vragen stelt, geniet van je eigen groei.

I will.....

Geplaatst door remco op 23 november 2005 om 14:20

@wessel: nee, ik weet het niet (volgende week krijg ik de sleutel pas) maar ik ga ervan uit dat hij dus alles meeneemt. en dat ie niet enorm zorgvuldig te werk gaat bij het schilderen.

@nieske: lees ik daar weinig enthousiasme voor vloerbedekking? het leek mij net wel een spannende optie, omdat ik het zelf nooit heb gehad!

Geplaatst door hannawillemijn op 23 november 2005 om 16:22

voordeel van laminaat is dat je het mee kan nemen naar je volgende huis, terwijl kurk moet je plakken en kanje dus nooit meenemen. en laminaat ziet er ook prima uit toch. maar ik weet weer niethoe duur dat is

Geplaatst door Chamza op 23 november 2005 om 20:47

moet je kurk plakken? dat is wel onhandig, want ik moet het weer leeg opleveren... hm.

Geplaatst door Hanna. op 23 november 2005 om 23:44

Op zich is er niks mis met vloerbedekking, maar toen ik erover na ging denken zag ik toch meer voordelen in hout of laminaat. Mijn vloerbedekking is toch altijd een beetje stoffig en smoetzig is, maar ook vast dertig jaar oud ofzo. Nieuwe vloerbedekking is natuurlijk wel per definitie toffer :)

Geplaatst door nieske op 24 november 2005 om 11:55

De mooiste oplossing zijn vaak ook duurder. Zelf hou ik van natuurlijke materialen: kurk of bamboe:-) of als je vloerbedekking neemt van wol. Daarnaast heb je ook linoleum maar daarvoor moet je wel een goed vlakke vloer hebben.

Als student zou ik denk ik toch kiezen voor laminaat. Kwaliteit is tegenwoordig goed en betaalbaar en iemand met leg-ervaring is meestal wel te vinden.

En ik ben het eens met Nieske: vloerkleden om het gezellig/warmer te maken. Tevens een makkelijk en betaalbare manier om kleur en sfeer te variƫren.

Geplaatst door joostdh op 24 november 2005 om 12:26

Nog een keer gefeliciteerd, maar dan echt!

NEEM LAMINAAT
Het is goedkoop, makkelijk te leggen, snel schoon te maken, MOOI en heerlijk te verwarmen met allerhande IKEAkleedjes. Kun je ook nog 'ns varieren.
Moet je voor de grap een feestje houden op laminaat en de volgende dag kijken wat een troep en gorigheid er op de grond ligt. Mopje d'over, klaar. Anders had dat allemaal in je vloerbedekking gezeten.. blech.

Tot zover de huishoudelijke tips. Oh wacht, Gamma of Praxis hebben altijd wel een laminaat aanbieding (5E de vierkante meter). Met gemiddelde kamer v 20 m2 ben je onder de 100E klaar.(.. euh, duh)

Geplaatst door Carmen op 30 november 2005 om 10:59

hey nog van gefeli enzo!

ik denk dat die afspraak er soon echt eens van moet komen...gewoon weer eens voor de leuk! Ben laatst in het muziekpakhuis geweest, dat was erg leuk....en hoe was je reis en en en...genoeg bij te praten...

Goed plan?

kiss, Mae

(ps: als je nog iets hoort in a'dam, ik ben ook weer op zoek naar een nieuw stekje! )

Geplaatst door Mae op 9 januari 2006 om 00:32