Winterhitte

zomerhitte.jpg

Wessel had het op mijn voicemail over 'mijn huis is afgebrand' in plaats van simpelweg 'er was brand'.

Ik fietste naar hem toe.
Hielp met beroete spullen in tassen stoppen.
Verder kan je niet zoveel. Ja, heel erg schrikken.

Eenmaal binnen begreep ik overigens de woordkeus van mijn broertje.

brand_voorkamer.jpg

Brand in de gaskachel zette 's nachts in korte tijd de boel in de fik. Ze werden vrij snel wakker van de brandlucht, maar eigenhandig blussen was er al niet meer bij.

Hij heeft een brandverzekering en veel belangrijke spullen waren gelukkig elders. Zelf had hij slechts een paar verschroeide haren, en een gezichtsuitdrukking die ik nog nooit had gezien.

Ik maakte vandaag foto's en dacht aan mijn eigen cd's en dat stopcontact op mijn mooie net geschilderde muren. En ik kocht brandmelders, want je-weet-maar-nooit. Mijn gevoel zegt dat mijn kans op brand kleiner is als mijn broertje het net heeft gehad, maar het schijnt dat toeval en pech zo niet werken.

brand_dingen.jpg

9 januari 2006 | 16:37 | categorie: vandaag
Reacties

nou das ff schrikken..sandra stuurde over de meil je webloglink....ik dacht ff JOUW HUISJE...maar ok net zo erg toch??sterkte ..Carla, met de beste wensen voor weinig pech en veel geluk....

Geplaatst door carla op 9 januari 2006 om 18:54

Heftig zeg! Ik hoop dat Wessel een beetje van de schik bekommen is. De foto's maken heel duidelijk hoe omvangrijk het was. Wil je Wessel sterkte wensen van mij? (Note to self: brandmelders weer ophangen.)

Geplaatst door joostdh op 10 januari 2006 om 11:17

wat een
avontuur
arme wessel

Geplaatst door Pim op 10 januari 2006 om 15:57

Oei, wat een schrik! Wel fijn dat ze iig zelf ongedeerd zijn. Dat is zoiets waarvan je altijd denkt (en hoopt) dat het andere mensen overkomt, maar het zal je maar gebeuren... :(

Geplaatst door nieske op 10 januari 2006 om 20:50

Wow das schrikken! Ineens al je spulletjes weg.. Sterkte Wessel!
En jij zit veilig tussen pas geverfde muren, je nieuwe stekkie..?! Zit je lekker? Na mn tentamens kom ik snel n keertje langs :)
Kuss sanne

Geplaatst door sanne op 11 januari 2006 om 11:06

zonder dat ik dit gelezen had heb ik gisteren een kacheltje gekocht bij de gamma en zei er een stemmetje in mn hoofd 'doe ook maar een rookmelder en poederblusser erbij'...

Geplaatst door pm op 26 januari 2006 om 16:57