Halverwege (ik wel)

De regentijd lijkt al lang geleden. Misschien is dat ook wel zo - ik ben het gevoel voor de dagen langzaam aan het kwijtraken. Ik dwing mezelf iedere middag, na het inchecken en douchen en kleren wassen, om mijn reisdagboek bij te werken. Op die manier kan ik soms terugzoeken wanneer iets was. Maar los daarvan rijgen de kilometers zich aaneen tot een lang snoer waarvan de chronologie er steeds minder toe doet.

Het is avond en ik ben moe, lopen in de volle zon kost minstens zoveel energie als door de regen. De ene dag gaat 30 km fluitend voorbij en de andere strompel ik me door 20. Af en toe schieten dan de 40 km door mijn hoofd die ik ga lopen tijdens de Nacht van de Vluchteling. 40 km achter elkaar! Ik moet er nog steeds niet aan denken. Natuurlijk, dan heb ik die 10 kilo niet op m'n rug, en wel drie vrienden om me heen, en ik denk dat de meeste deelnemers niet zo serieus hebben ingelopen als ik. Maar toch. Het is dan nacht, en het is ver. Dat het afzien wordt moet natuurlijk een extra reden zijn om ons te sponsoren (klik hier). Al het geld gaat rechtstreeks naar Stichting Vluchteling en die gaan er zoveel mogelijk vluchtelingen in Syriƫ mee helpen.

Er is geen mooi verhaal over te vertellen. Niemand garandeert dat dat geld goed terecht komt. Niemand weet wanneer die ellende ophoudt en ik kan hier geen afgerond stukje van maken.

10 april 2014 | 23:21 | categorie: camino
Reacties

Tis maar dat je het weet, met al die aaneengeregen dagen van regen en zon. Maar vandaag ben je jarig. En in een ver land, up north, wordt er aan je gedacht, word je beneden, maar niet heus, en wordt gehoopt en getoast (wij wel) op je geluk, of op iets wat daar for the time being minstens voor kan doorgaan. as ever.

p

Geplaatst door p op 11 april 2014 om 10:41

Lieve Hanna, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Kunnen we het dit jaar weer niet samen vieren. Ik drink vanavond op je gezondheid!
Heel veel wandelplezier en die 40km ga je fluitend doen. Als ik het kan...........
Groet, Monica

Geplaatst door Monica de Jonge op 11 april 2014 om 18:15

Hee Hanna! Je bent jarig! Eerlijk is eerlijk, daar kom ik heel erg toevallig achter, maar niet minder gemeend: GEFELICITEERD! Fijn om over anderhalve maand met jou die 40 kilometer door te strompelen, je wordt onze houvast. En ondertussen lees ik fijn je stukjes. Liefs en geniet Ca

Geplaatst door Carin op 11 april 2014 om 21:13

Lieve Hanna,

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. We hebben je gisteravond gemist in de kroeg na de repetitie, waar we wel nog voor Tineke gezongen hebben.
Ik geniet van je fijne reisimpressies.
Goede en plezierige reis verder! Tot ziens!
Jacques.

Geplaatst door Jacques Spaapen op 12 april 2014 om 12:09

whahahaha, ik moet zo lachen om je laatste negen woorden :)))))))))))))))))

Geplaatst door Manja op 12 april 2014 om 14:53