Reacties op: Tussen Delft en Amsterdam

waarom is dit zo ontzettend vreselijk? en waarom zou je je eigen schuld wegkopen door aan unicef te doneren. je doet het dus blijkbaar niet voor unicef, maar om je gedrag te compenseren.

maar ach, zo zijn de meeste mensen he.

leuk verhaal, dat wel.

Geplaatst door Pim op 29 september 2004 om 23:16

omdat ik altijd al kritiek heb op mensen die een kikkersnoepje jatten. en omdat ik terug had kunnen gaan. en omdat ik het geld best kan missen en graag betaal voor wat ik eet. en ze dat elders niet kunnen. ik weet dat de redenering hier scheef staat, maar ik doneer toch al aan unicef, juist om die reden.

en wie zegt dat het geen losstaand feit is?

Geplaatst door Hanna. op 29 september 2004 om 23:20

Han, strikt genomen was het geen diefstal. Je had namelijk niet *het oogmerk* het goed wederrechtelijk weg te nemen. Vervolgens had je natuurlijk wel terug moeten gaan om te betalen. Dat je dat niet hebt gedaan maakt je een slecht mens, vind je niet? Ik denk dat je het wel goed kunt maken door wat meer geld aan Unicef te geven, hoewel deze vorm van aflaterij niet thuishoort in onze protestantse traditie. Maar goed, we leven nu in een multiculturele maatschappij dus deze katholieke investering in het Laatste Oordeel kan er ook nog wel bij lijkt me.

Geplaatst door Wessel op 30 september 2004 om 09:11

als je die minuut mist, hoe weet je dan dat je niet hebt betaald? je kunt het je niet herinneren, maar je kunt je ook niet herinneren dat je de winkel uit bent gelopen...

Geplaatst door nieske op 30 september 2004 om 12:50

ja dat kan; misschien heb je wel gewoon betaald

Geplaatst door Wessel op 30 september 2004 om 13:21

Wessel:
Ik zie het al voor me. Medewerker van de winkel ziet mij zonder te betalen de winkel uitrennen. Hij erachteraan. Pakt me vast als ik stilsta: 'je hebt niet betaald.' En ik dan: 'dat wist ik niet, wat dom van mij, hoeveel was het?' En dat hij dan zegt dat het niet geeft, want ik had niet het oogmerk e.d. Ik bedoel, het is wel waar, maar wie gelooft het?

Overigens heb ik niet zozeer een echt gat als wel dat ik het gedachteloos deed.

Lekkere sla trouwens.

Geplaatst door Hanna. op 30 september 2004 om 15:46

Toch opmerkelijk dat je zo gemakkelijk iets kunt jatten uit zo'n winkel.

Geplaatst door Wessel op 30 september 2004 om 17:16

Een geslaagde kraak gezet en vervolgens alle details op internet zetten? Nee, dat is slim. Nu zou ik pas bang worden; ze komen je halen...

Geplaatst door breun op 1 oktober 2004 om 11:17

Leuk verhaal. Wel slap dat je het niet in de trein durfde op te eten. Smaakt juist extra lekker.
Trouwens is er volgens mij wel sprake van diefstal. Want toen je erachter kwam ging je eerst kijken of iem je achterna kwam en ging je geweten je parten spelen. Dat is anders dan als je er pas in de trein achterkomt.

Geplaatst door Simon op 1 oktober 2004 om 13:02

Hanna, wat beleef jij een hoop spannende dingen op de terugreis! Misschien moet je op je volgende reis van of naar Delft alsnog de sla gaan betalen, geeft vast een heel voldaan gevoel met allemaal dankbare mensen. Maar dat is natuurlijk onzin ;) Maar in ieder geval was je niet bezig met vertragingen en heb je weer een leuk stukje.

Geplaatst door Geertje op 1 oktober 2004 om 14:03

IK vind het een amazing story! En ik ken die wc's op station Delft, nooit geweten dat je er uberhaupt zonder muntje in kon...

Geplaatst door Lotte op 5 oktober 2004 om 17:22