Top 90

Op weg van Utrecht Centraal naar Amsterdam had ik 14 minuten vrij te besteden, want ik had net een trein gemist. Geeft niet, overdag vind ik het op het station meestal wel leuk. Ik liep de Bruna in en bladerde door de Oor van deze maand. Top 90 van de jaren 90 met wél leuke bands en cd's. Dit in tegenstelling tot best of jaren 90 compilaties van een willekeurig platenlabel.

Nirvana op 1. Voorspelbaar. Ik durf niet te beweren dat het onterecht is, maar mijn eerste keuze is het niet. Mijn eerste cd was wel eentje van Nirvana (Unplugged in New York, jawel) maar daarna ben ik mijn smaak echt gaan ontwikkelen. Tegen de tijd dat die ongeveer af was, was het al meeloperig om Nirvana heel cool te vinden. En ik wilde in ieder geval niet meeloperig zijn.

Tweede was volgens mij (pin me er niet op vast, ik had niet veel tijd, zie ook hieronder) Radiohead - Ok Computer. Kijk, daar ben ik het zeker wel mee eens. Radiohead is goed. Radiohad is goed. Repeat and fade out. Ik vind, sinds Ok Computer, alle cd's van Radiohad stuk voor stuk helemaal geweldig. Kid A had het meeste tijd nodig om op zn plek te vallen maar zelfs die wil ik nu ook hebben. Dit is een hint.

Ergens op een veel hoger nummertje (veel hoger dan Spice Girls, que?) stond Live met Throwing Copper. Met een negatief verhaal dat het dan wel populair was geweest maar verder veel te veel gitaren en sentiment. Wat natuurlijk goed werkt in het land van Marco Borsato en Kane. Nou, bedankt. Dit was dus de eerste cd die ik voor mezelf kocht en hij is wel goed! Wel! Maar niet zo bijzonder als Mental Jewelry, de eerste cd van Live. Niet veel mensen weten dat. Ik lekker wel dus ik zit m nu te luisteren. Ik ga komende week fijn al mn oude cd's weer eens opzetten.

Nee, ik heb de Oor niet gekocht. Dan had ik wel leterlijk geciteerd. En opeens moest ik rennen om niet nog een trein te missen. Waarom was het daarin zo druk? Serieus, wat doen zoveel mensen midden op de zaterdag in de trein van Utrecht naar Amsterdam?

cp.jpg Live - Mirror song

27 maart 2004 | 15:03 | categorie: muziek
Reacties

Live? Pffff, sommige mensen...

Geplaatst door breun op 27 maart 2004 om 17:28

idd!

Geplaatst door Pim op 27 maart 2004 om 20:00

sjongejonge, wat zijn we weer gezellig :)
hebben jullie die cd uberhaupt ooit gehoord?

Geplaatst door Hanna op 27 maart 2004 om 21:47

Tot in den treure..

Geplaatst door breun op 28 maart 2004 om 11:21

ik heb hem zelfs nog ergens in een kast verstopt geloof ik. onder een stel bakstenen.

twee woorden. ba ger

:p

Geplaatst door Lukas op 28 maart 2004 om 15:38

De eerste 2 cd's van live zijn zeker niet onaanrdig hoor, toen was het godzijdank ook nog een band zonder al die massahysterie, maar ben niet echt onder de indruk van de lijst........spice girls??? what the f***
zie veel liever the Breeders of Belly als ze toch wat meer vrouwen in de lijst willen...Hole is zelfs nog een goede optie, al heeft Courtney waar beste tijd allang gehad, en zij kon ook alleen meevaren op het succes van manlief ( de numero 1). Radiohead : the bends is mijn favoriet

Geplaatst door tim op 28 maart 2004 om 19:07