Nederland in spiegelbeeld

Omdat ik zo ontzettend slecht weet waar welke plaats ligt in Nederland kreeg ik van mijn moeder een spoorwegenkaart uit een oud spoorboekje mee om ergens op te hangen. Ik besloot dat in de badkamer wel een goed idee was. Dus nu bekijk ik Nederland met al haar gekke stations als ik mijn tandenpoets.

kaarten.jpg

Afgelopen weekend maakte ik in mijn schoonmaakwoede (zeldzaam maar grondig) de badkamerspiegel schoon en keek er eens goed in. Wat zag ik? Nederland in spiegelbeeld! En het lijkt niet eens op Nederland. Ook niet een beetje. Die rare vorm die we zo gewend zijn om te zien en te herkennen verwordt tot alleen maar een rare vorm.

Dus meestal kijk ik maar weer gewoon naar de kaart. En zie mezelf aanstaande vrijdag van Amsterdam Zuid WTC naar Leeuwarden reizen. En op een bus stappen die naar Lauwersoog rijdt. En dan met een bootje varen naar dat vlekje dat Schiermonnikoog moet voorstellen. En dan fietsen rond de Westerplas die er niet opstaat, maar die ik er wel bij heb getekend. En van de Kobbeduinen afspringen, dat stipje ergens rechts van het midden.

25 mei 2004 | 16:30 | categorie: foto
Reacties

wat handig! ik wil ook zo'n kaart!

Geplaatst door marijke op 25 mei 2004 om 23:00

Mooi land he.
Ik zie het altijd zo:Limburg is een stap naar voren, Zeeland het andere been, de Waddeneilanden een arm en de andere arm is geamputeerd, vandaar de knobbel.

Geplaatst door Simon op 31 mei 2004 om 18:54

ja maar is nederland dan een gehandicapt poppetje?

Geplaatst door nieske op 1 juni 2004 om 16:39

oh ja!

Geplaatst door marijke op 1 juni 2004 om 17:47

nou een beetje gehandicapt wel ja. bijvoorbeeld limburg is het overblijfsel van een poging om nederland te verbinden met het groothertogdom van luxemburg. gelukkig zijn ze bij maastricht opehouden, want daar heb je al genoeg rare mensen.

Geplaatst door Simon op 3 juni 2004 om 00:11