Van Lima naar Cuzco

Als je op het internet leest dat een bus om half 2 en om half 6 vertrekt, hoeft dat nog niet zo te zijn. Dat leerden we toen we om 12 uur bij de busmaatschappij stonden. Om 4 uur zou er wel een gaan. Daar stonden we dan, met onze grote rugzakken, in het enorme Lima. Er was een opslagplaats maar die zag er niet bijster veilig uit. We dronken onze eerste Inca Kola: geel en erg zoet. Het schijnt hier beter te verkopen dan gewone cola. Daarna gingen we met tassen de stad in. We liepen wat rond en hebben in een restaurantje heerlijk gegeten voor heel weinig.

Om 4 uur stappen we in de bus. Semi-cama, dat wil zeggen half bed. We hebben stoelen die je inderdaad een stukje naar achter kan doen. We kijken onze ogen uit in Lima. Eerst zijn we nog in het centrum, maar later rijden we door buitenwijken die steeds meer op krottenwijken gaan lijken. Ik word er somber van. Huisjes die meer op containers lijken zoals je die achter vrachtwagens ziet. Huisjes met gammele daken die er zo af lijken te kunnen waaien. Overal langs de weg mensen die spullen proberen te verkopen.

We rijden door steeds dunbevolkter gebied en om 7 uur is het alweer donker. Er is ook geen licht aan in de bus. Slapen dan maar? Maar nee, opeens gaat de muziek aan, dan het licht en daarna komt een man een dubieus bakje eten brengen. We zijn gewaarschuwd voor besmet voedsel maar eten er toch een beetje van want het is lekker warm. Daarna lezen we wat en even later proberen we door de eeuwige films heen te slapen. Er worden bijna doorlopend spaanstalige films gedraaid, met veel schieten en gillen.

Eerst gaat de weg nog langs de kust, maar daarna gaan we dwars door de bergen. De hele reis duurt 21 uur en echt lekker voel je je niet meer na een poosje. Dus als we de volgende middag in Cuzco aankomen, kijken we een beetje verdwaasd om ons heen. We stappen in een taxi die ons naar een hostal brengt. Dit is alleen te bereiken door het laatste stuk steile we omhoog te lopen. Cuzco ligt op 3200 meter hoogte, en dat merken we! Je bent zo buiten adem.

Als we het terrein van het hostal opkomen is dat een verademing. We kijken uit over Cuzco en het is prachtig. We krijgen een tweepersoons kamer met eigen badkamer. Dezelfde dag lopen we nog wat rond en regelen zels dat we de volgende dag al met Spaanse lessen beginnen. We zijn van plan hier zeker een paar dagen te blijven om te acclimatiseren, en daarna gaan we naar Machu Picchu.

spaansles.jpg
Spaanse les van Patty

31 augustus 2005 | 23:33 | categorie: reisdagboek Zuid-Amerika
Reacties

Hoi Hanna, je bent niet overvallen en het vliegen ging ook goed. Ik denk dat je de dingen die je het engst vond nu wel hebt gehad. Het lijkt me verder erg gaaf daar. Heel veel succes met Spaans, en geniet!
Liefs, Geertje

Geplaatst door Geertje op 1 september 2005 om 14:07

...hoooo..la...prive-les...dat moet lukken...leuk om nu al fotos te zien...hasta luego, carla

Geplaatst door carla op 12 september 2005 om 15:02