Hostal España, habitación trece

De eerste nacht in Zuid-Amerika brachten we door in Lima. We kwamen in de avond aan, lieten ons naar hostal España vervoeren en werden in kamer 13 gezet.

De weken die daarop volgden praatten we er nog wel eens over: hoe groot we Lima vonden, hoe druk, en eigenlijk een beetje eng. We waren er zo snel mogelijk weer weggegaan.

De laatste nacht in Lima, en in Zuid-Amerika, besluiten we om weer naar hostal España te gaan. Terwijl ik een praatje maak met de vrouw achter de balie rent Sandra naar boven om te kijken in welke kamer we twee maanden geleden zaten. ´Dertien!´ roept ze naar beneden. We zeggen graag weer in deze kamer te willen.

Nu vind ik Lima leuk, mooi en vol dingen die ik wil zien. We reizen twee hele dagen rond, springen geroutineerd in en uit bussen en eten de laatste avond net iets te duur een afscheidsmaaltijd. Op de Plaza de Armas blijven we nog een uur kijken naar de voorbereidingen voor een enorme optocht die de volgende dag zal zijn. Chinese dansers, fanfares en een soort modern ballet met schoenpoetsers.

De laatste nacht liggen we weer samen in bed te luisteren naar de rat die door de kamer loopt. Onze cirkel is rond, de optocht van morgen missen we. Hopelijk is er thuis iets leuks te beleven. We pakken voor het laatst de tassen in (coca-bladeren goed verstoppen) en gaan op pad.

Terug naar Amsterdam.

26 oktober 2005 | 20:22 | categorie: reisdagboek Zuid-Amerika
Reacties

goede terugreis!

Geplaatst door Chamza op 26 oktober 2005 om 22:51

Welkom thuis!!

Geplaatst door Vera op 27 oktober 2005 om 09:56

tot vanavond :)

Geplaatst door carla op 27 oktober 2005 om 12:17