Takje

Tja, daar stond ik dan, met mijn mooie nieuwe fototoestel. Foto's maken! Maar waarvan? De absoluut niet opgeruimde staat van mijn kamer hoefde ik niet zo nodig vast te leggen. Op mijn balkon dan maar. De boom voor mijn kamer: klik. De flat aan de overkant: klik. Beetje donker. Oh leuk, negatief-optie: klik. De resultaten van dit willekeurige geklik van de eerste week heb ik al eens laten zien. Leverde leuke reacties op: 'ehm, misschien moet je nog wat oefenen, ik vind het niet heel mooi'. Leuk was dat, want het was niet bedoeld om te laten zien wat voor moois en scherps ik al kon.

Nee, ik besloot tot een project. Ik ben goed in projecten plannen. Project herstructeren vuile was is een mooi voorbeeld, maar ook project mensen-vertellen-dat-meisjes-ook-leuk-zijn of project meer fruit eten. De vele niet uitgevoerde projecten houd ik hier voor me. Het gaat nu om project takje.

Half april op mijn balkon viel mijn blik op een takje van de boom voor mijn kamer. De meeste blaadjes zaten nog in de knop, en sommige piepten er al uit. Ik was toen erg 'into de lente' (hoe zeg je dat? ik vond het leuk dat het lente werd. ik vond al die ontluikende natuur mooi en bijzonder en een wonder. ik was blij en verliefd. nog steeds hoor) en besloot het takje te vervolgen.

Takje op 15 april:
takje1.jpg

Een week later herinnerde ik me mijn project en fotografeerde het verkeerde takje. Helaas. Veel verandering was er trouwens nog niet ten opzicht van takje 1 dus het is niet vreselijk erg. Nog een week later maakte ik weer een foto.

Takje op 27 april:
takje2.jpg

Kijk nou, de blaadjes komen al een beetje uit! Leuk. Nu gaat het vast hard, dacht ik nog. Niet weer een week wachten. Maar oh jee. Toen kwam Schiermonnikoog. En toen kwam ik weer terug. En toen maakte ik weer een foto van het takje.

Takje op 6 mei:
takje3.jpg

Allemaal blaadjes! Ik ben een beetje verontwaardigd. Kon die boom niet wachten, als niet met de hele boom dan in ieder geval met dit takje? Het gaat te snel! Stiekem ook wel leuk trouwens. Mijn hele uitzicht is groen.

Als de verandering de moeite waard is maak ik nog eens een foto. En volgend jaar ga ik gewoon elke ochtend op mijn balkon staan. Ik moet en zal het eens vastleggen, die lente.

cp.jpg Panacea - Airborne

6 mei 2004 | 15:31 | categorie: foto , takje
Reacties

Dat is nou weer leuk.
Het doet me denken aan http://www.schlijper.nl/ een andere A'damse fotograaf.

Geplaatst door Simon op 6 mei 2004 om 16:27

Iedere ochtend op hetzelfde tijdstip precies dezelfde foto maken. Doet me sterk denken aan Harvey Keitel in de film Smoke. Trouwens ik ben ook met een project bezig. Het heet huisgenootjes. Binnenkort misschien op mijn webruimte ;-)

Geplaatst door B-art op 6 mei 2004 om 16:56

niet heel origineel, maar wel erg leuk natuurlijk!
maar hanna, echt, die muziek waar je naar luistert. gaat alles nog goed met je? dat is snoeiharde german warfare!

Geplaatst door Pim op 7 mei 2004 om 15:36

@pim: het gaat prima. joh je moest eens weten hoe breed mijn muzieksmaak is. ik heb gister die panacea zelfs nog een keer opgezet. vet.

@bart: omg. ik ben benieuwd :)

@simon? andere amsterdamse fotograaf? hahaha!

Geplaatst door Hanna. op 7 mei 2004 om 19:09

Leuk ook dat dat takje steeds lager gaat hangen.

"Project mensen-vertellen-dat-meisjes-ook-leuk-zijn"?

Geplaatst door David op 8 mei 2004 om 20:54

ja cool he dat steeds lager!
en dat project is blijkbaar nog niet overal doorgedrongen ;)

Geplaatst door Hanna. op 11 mei 2004 om 00:30