Voor mijn studie

Lieve studie,

het ging niet zo goed tussen ons, de laatste tijd. Ik heb je verwaarloosd en dat spijt me. Maar het moet me van het hart dat jij ook niet bepaald hebt meegewerkt. Je had je best van een leukere kant kunnen laten zien, of mijn kleine inspanningen wat enthousiaster kunnen belonen. En je weet toch dat mijn tijd schaars is? Als je er wat van wil, moet je je best doen. Zo niet, dan verzin ik wel wat anders.

De laatste tijd waren we in een ware impasse geraakt. Ik deed niks, jij ook niet. Een soort remise. Ik negeerde je, maar wist ook wel dat het zo niet langer kon. Mensen zeiden het ook tegen me: 'Hanna, dat kan toch niet zo, ga eens wat doen aan je studie'.

Afgelopen weekend heb ik van alles ondernomen dat mij de komende week niet meer zal afleiden. Ik heb een fijn klimaat voor ons gecreëerd. Ik heb gestofzuigd, veel boodschappen gedaan, de tegels in de badkamer gepoetst, liters over-de-datum-bier weggegooid, zelfs de keuken kreeg wat aandacht. Ik maakte een studieplanning. Daarin staat precies wat wij met elkaar gaan doen en wanneer. Dat schijnt toch beter te zijn dan vage beloftes en intentieverklaringen alleen.

En vanaf maandag begint het. Op halve kracht hoor, want ik moet ook nog een beetje werken, maar drie dagen staan geheel ingepland als quality time voor ons. Ik ga mijn best doen. Jij ook?

Liefs, Hanna.

cp.jpg The Mars Volta - Cicatriz ESP

3 oktober 2004 | 23:45 | categorie: voor
Reacties

Yihaaa! Zo gaat het misschien toch nog goedkomen tussen jullie! Als ik was schema's van het huiswerkinstituut moet opsturen dan zeggen jullie het maar!

Geplaatst door Merel op 8 oktober 2004 om 10:23

Ik heb een LAT-relatie met m'n studie.

Geplaatst door Ibrahim op 8 oktober 2004 om 15:52

Goed zeg... ben jaloers...

Geplaatst door Deejvit op 8 oktober 2004 om 19:18

david: volgende week ga ik wat schrijven over een zgn. studieversnellingsgroep, hulp van buitenaf zeg maar. kom het vooral lezen, misschien hebben ze dat in utrecht ook wel.

merel: we komen er wel :) en ik ben zeker geïnteresseerd in je schema's!

overigens is onze relatie nog steeds lat. Maar door het in de openbaarheid te gooien verliezen we elkaar hopelijk minder snel uit het oog ;)

Geplaatst door Hanna. op 8 oktober 2004 om 22:23

Ik zit hier met een glimlach achter de computer. leuk verhaal! heb je trouwens ooit nog die verdwenen kratjes teruggezien?

Geplaatst door B-art op 10 oktober 2004 om 13:27

Dat je studie vertraagt is tot daar an toe maar dat je bier over tijd geraakt is vind ik wel van een bedenkelijk studentikoos niveau hoor han. In utrecht staan ook nog steeds die duitse biertjes, ik denk erover ze eerdaags tot me te nemen!

Geplaatst door Wessel op 10 oktober 2004 om 16:30

sorry wessel.

bart: kratjes voor altijd verdwenen ;(

Geplaatst door Hanna. op 11 oktober 2004 om 22:45