Voor mijn doctoraaldiploma

Lief doctoraaldiploma,

wil je je alsjeblieft laten behalen volgende maand? Je zult wel boos zijn dat je al jaren op me moet liggen wachten, terwijl je soortgenoten van hetzelfde startjaar al merendeels zijn afgehaald. Maar ik beloof je, als je komt krijg je een ereplaats aan de muur, nadat je van het stof bent ontdaan. En een lofzang. En nog een blogstukje, met die lofzang erin.

Liefs, Hanna.

als ik bij livejournal zat stond hier zo'n gefrusteerd hoofdje met 'mood: in staat om alle ademhaling-boeken uit het raam te gooien' erbij. maar helaas. ik wilde zo nodig mijn eigen systeem.

23 februari 2006 | 14:33 | categorie: voor | Reageer (1)

Voor het reisdagboek

Lief reisdagboek,

je ligt alweer ruim drie weken werkeloos in de kast. Soms wordt er nog door je gebladerd, maar een actieve functie heb je niet meer.

Ik mis je. Het was zo heerlijk om op reis te zijn en zo nu en dan in een vreemde stad een internetcafe in te duiken en een stukje te schrijven. Ik maakte daar zulke toffe, verschillende, spannende dingen mee dat er altijd teveel was om te melden.

Nu ben ik weer thuis. De eerste paar dagen waren een soort nazomer. We konden rustig wennen en fietsten zonder jas over straat. Nu is het gewoon druilerig naar herfstweer. De eerste hagel heb ik al op mijn hoofd gehad en zeiknat regenen is geen uitzondering.

Ik zit op mijn kamer en studeer. Ik hang op mijn kamer en doe te weinig. Ik spreek af met mensen en heb een leuke avond. Ik maak weer wat muziek. Ik bel met Sandra: bij jou of bij mij?

Leuk hoor allemaal, maar zo bekend. Voorspelbaar. Ik had je niks te vertellen en hoop daar snel weer verandering in te brengen.

Liefs, Hanna.

21 november 2005 | 14:45 | categorie: voor | Reageer (1)

Voor mijzelf

Hiep hiep hoera,

deze weblog bestaat een jaar!

1jaar.jpg
grm. als je heel goed kijkt staat daar hw.nl 1 jaar!
het schrijft niet fijn in sneeuw

Feliciteer mij en maak voor deze ene keer bekend dat je hier komt, alsjeblieft :)

feliciteren hoeft natuurlijk niet meer, gewoon hoi zeggen vind ik ook leuk

1 maart 2005 | 23:26 | categorie: voor | Reageer (18)

Voor Seb

Lieve Seb,

fijn dat je er bent! Het spijt me dat ik je zo'n debiele naam heb gegeven. Die hele naam bedoel ik he, Seb vind ik persoonlijk best ok.

Het gaat er niet om hoe groot ie is, maar wat je ermee doet, zeggen ze. Dat klopt erg in jouw geval. Klein, maar met 1 GB opslagruimte. Op dit moment zijn dat 230 liedjes, en dat is erg veel! Goed van je Seb, dat je dat kan! Je kan ze me laten zien in mappen, en je kan ze door elkaar afspelen of op volgorde, per map en dan stoppen, eindeloos doorgaan, hard en zacht. Je moet alleen soms eten. Na 70 uur werken zegt de gebruiksaanwijzing. Ik ga het natuurlijk niet timen, maar dat je uren op een maaltijd van een AAA-batterij kan leven is zeker waar. Handig!

Vorige week stond ik op een avond op station Duivendrecht. Donker. Trein gemist. Kwartier wachten. Niet heel warm. Dat scenario is mij zeer bekend en ik houd er niet van. Maar nu! Ik had jou en samen liepen we helemaal naar het einde van het perron, daar waar de trein naar Utrecht vandaan komt. Om ons heen was niemand en ruimte. In de verte overal lichtjes. Jij speelde de map 'losse liedjes' door elkaar heen, en koos Jus'A Rascal van Dizzy Rascal. En samen dansten we. We dansten en we zongen en ik overwoog bijna om de trein maar te laten voor wat ie was.

Blijf je nog even?

Liefs, Hanna.

2 december 2004 | 15:48 | categorie: voor | Reageer (1)

Voor mijn studie

Lieve studie,

het ging niet zo goed tussen ons, de laatste tijd. Ik heb je verwaarloosd en dat spijt me. Maar het moet me van het hart dat jij ook niet bepaald hebt meegewerkt. Je had je best van een leukere kant kunnen laten zien, of mijn kleine inspanningen wat enthousiaster kunnen belonen. En je weet toch dat mijn tijd schaars is? Als je er wat van wil, moet je je best doen. Zo niet, dan verzin ik wel wat anders.

De laatste tijd waren we in een ware impasse geraakt. Ik deed niks, jij ook niet. Een soort remise. Ik negeerde je, maar wist ook wel dat het zo niet langer kon. Mensen zeiden het ook tegen me: 'Hanna, dat kan toch niet zo, ga eens wat doen aan je studie'.

Afgelopen weekend heb ik van alles ondernomen dat mij de komende week niet meer zal afleiden. Ik heb een fijn klimaat voor ons gecreëerd. Ik heb gestofzuigd, veel boodschappen gedaan, de tegels in de badkamer gepoetst, liters over-de-datum-bier weggegooid, zelfs de keuken kreeg wat aandacht. Ik maakte een studieplanning. Daarin staat precies wat wij met elkaar gaan doen en wanneer. Dat schijnt toch beter te zijn dan vage beloftes en intentieverklaringen alleen.

En vanaf maandag begint het. Op halve kracht hoor, want ik moet ook nog een beetje werken, maar drie dagen staan geheel ingepland als quality time voor ons. Ik ga mijn best doen. Jij ook?

Liefs, Hanna.

cp.jpg The Mars Volta - Cicatriz ESP

3 oktober 2004 | 23:45 | categorie: voor | Reageer (7)

Voor de mug

Lieve mug,

ik denk dat jij ook recht hebt om te leven. Misschien heb je wel een ziel, en ben je zo bedoeld door een hoger iets. Of je moeder. Maar je hebt me zo ontzettend uit mn slaap gehouden. Was dat nodig?

Ik snap ook niet zo goed waarom je naar mij komt, terwijl ik zulke enorme plekken krijg van muggenbeten. Jij hebt even eten, maar ik lig vervolgens minutenlang op mijn lippen te bijten om niet te krabben, en dagen later kijken mensen nog verschrikt naar die bult. Is dat eerlijk? Zeker 's nachts!

Op zich vind ik een kort spelletje ook nog wel ok. Dan doen we dat ik bijna slaap, en jij dan boven mn hoofd gaat vliegen. Wel geluid maken hè: zzzzzzz. Ik scheld je dan alleen in gedachten uit, doe het licht aan, en jij gaat dan ergens op de muur zitten. Ik sla je dood en dat is het. Dus niet: me steeds wakker maken en dan kwijt zijn. En als ik een half uur later ga slapen me weer wakker maken. Me dan en passant in mn voet prikken. Om vier uur 's nachts terwijl ik op een stoel zit met het licht aan. Te wachten op jou. En je dan nooit meer vertonen.

Afgesproken?

Liefs, Hanna.

cp.jpg Johan - Everybody knows

1 augustus 2004 | 13:12 | categorie: voor | Reageer (9)

Voor Pim

Lieve Pim,
jammer he, dat ik niet alleen maar voor jou schrijf zodat je overal op kan reageren. Maar ten eerste heet dat medium mail, en ten tweede hoef je niet perse altijd te reageren en ten derde kan het best (liedjes!) en ten vierde houd ik ook erg van vaagheid, dat weet je. Ik neem met een hoop genoegen. Niet met met de reactie van penis enlargment die ik vandaag ergens kreeg. Ik hoop dat het niet heel onverstandig blijkt om dit hier zo op te schrijven. Zoek er trouwens maar niet naar, ik heb m gewist. Handig joh, dat je reacties kan wissen of wijzigen. Dat laatste heb ik trouwens nooit gedaan. Behalve die van mezelf dan. Voor spelling of onwaarheden of aanvullingen. Ik vind dat dat wel mag. Net zoals dat ik best mn eigen logs mag veranderen, zolang ik het niet overdrijf. Net als spelen met de tijd. Vooral 's nachts. Ik mag van mezelf alleen maar niet echt doen alsof het gister was.
Volgende week ben ik jarig. Pff, ingewikkeld. Mensen vragen, dingen kopen, zorgen dat al die verschillende mensen een beetje mixen. En bedenken wat ik wil. Ik wil een Imke, maar zo duur. Zal ik het nou doen of niet? Aan vrienden moet je iets goedkopers vragen natuurlijk. Ook moeilijk. Vooral om te reguleren dat iedereen iets anders geeft enzo. Ik wil cd's denk ik. Maar dat spoort weer niet met Imke. En ik wil wel een zwembrilletje. Gelukkig heb ik achterin mn agenda een lijstje dat ik door het jaar heen bij houd. Maar veel boeiends staat er ook niet op. Het laatste toegevoegde item is sokken. Hoe saai! Maar ik wiebel er altijd zo snel gaten in. Daarboven: planken van Lundia. Dat moet ik zelf maar regelen. Boeken. Tja. Nog eens goed nadenken. Ik wil trouwens ook Kid A, en The Mars Volta, en Dredg (die wil ik al zo lang, maar is altijd net weg in de winkels), de nieuwe van Beth Hart natuurlijk, en Private suit in het echt (mag jij de kopie terug als je wil). Enzovoorts. Is het gemeen om geen frustels te vragen? Maar het past gewoon niet in mn kamer! Het is hier altijd al een troep. Ik zou een stofzuiger moeten vragen, maar dat doe ik niet want dat is stom. Ik wil wel een eigen Mattheus-partituur, maar die komt dan wel een beetje als mosterd na de maaltijd. Want de maaltijd is aanstaande zondag.
Verder gaat het goed. Ik ben moe, want heb, hoewel met eet- en theeonderbreking van half 6 tot half 11 gezongen. Ik heb Winter van Tori Amos als sololiedje gezongen en dat was een beetje eng maar ook wel leuk. En ik deed van alles fout natuurlijk. Maar ik bleek wel corrigeerbaar. En popkoor is altijd leuk, hoewel Mae en ik altijd zo melig worden van de broken bottle top van Michael Jackson en deze keer ook van zoenen in een lift (not me!) en stortkokers. Nou ja. Aan dit soort inside information van anderen heb jij ook niks he. Maar dat doe jij ook wel eens! Met dat smsje. Ik kom er nog wel achter.
En nou krijg ik alweer pijn aan mn vingers. Teveel gecomputerd, foei Hanna. Ik had nog wel zo'n zin om ook nostalgisch met je te doen over lokaal404, en de mensen daarvan die ik nooit meer spreek, en u2u, en de wereld, enzo, je kent het wel.
Dit is geen 1 april-grap. Ik heb het niet meer zo op 1 april-grappen, sinds vorig jaar mensen dachten dat mijn bericht van dat het uit was ook een grapje was. En dat was helemaal niet grappig. Oh, als het 1 april is bestaat mijn blog ook een maand! Gefeliciteerd, blog.
Nou is het meer een mailtje he. Maar je krijgt m niet als mailtje. Alleen als blog-post en ik wil antwoord! Met de mail vertrouw ik je even niet meer ;)
Liefs, Hanna.

cp.jpgNada Surf - Happy kid

1 april 2004 | 00:12 | categorie: voor | Reageer (11)