Autisten, here I come

Als echte specialist in studie-ontwijkend gedrag gaf ik mij een paar maanden geleden op als vrijwilliger voor een autistenkamp in de herfstvakantie. Mijn studie doet niet aan dit soort (on)nodige vakanties, dus dan plan ik ze gewoon zelf.

Vandaag vertrek ik naar Hoogeloon. Met 24 stafleden gaan we 21 autistische kinderen een week lang een leuke herfstvakantie geven, en hun ouders een weekje rust. De meeste stafleden zijn vrijwilligers. Zij zijn niet opgeleid maar worden ter plekke begeleid en onderwezen in het omgaan met autistische kinderen. Juist onze onbevangendheid schijnt deze weken tot een succes te maken.

Ik stel me maar in op een week lang helemaal geen rust. En op spelen in het bos, uitjes naar het zwembad en de dierentuin, gezellige mede-vrijwilligers, leuke kinderen en nieuwe ervaringen.

Ik heb er ontzettend veel zin in. Maar tegelijkertijd heb ik geen idee waar ik aan begin.

15 oktober 2004 | 00:00 | categorie: vakantie
Reacties

uh-oh, veel sterkte voor jou
Ben 2 jaar terug als vrijwilliger meegegaan op 3 daagse met kinderen met allerlei geestelijke (en lichamelijke) handicaps....ik was kapot toen ik terug was!

en dat was dus maar drie dagen.....
maar tis wel een goede daad, veel plezier!

Geplaatst door mae op 15 oktober 2004 om 23:17

Ik doe al een paar jaar kinderkampen met Humanitas in de zomervakantie.. daar zitten wel eens autistjes bij, maar een kamp met alleen maar autisten?! Veel sterkte zou ik zeggen! Het wordt vast wel leuk :)

Geplaatst door Reinout op 16 oktober 2004 om 22:51

hee hanna ben je er weer en leef je nog wel? even voor jou speciaal het laatste nieuws: de psych (je weet wel) blijkt een niet geregistreerde kwakzalver!

Geplaatst door Merel op 22 oktober 2004 om 21:04

oh merel is t echt? ik kom zo even langs op je site.

Geplaatst door Hanna. op 26 oktober 2004 om 17:04