Wachten op de oneven week

Vandaag kon ik iets doen waar ik (en ik denk sommigen met mij) al een poos op wachtte: het inschrijven voor de co-schappen. Dat mag namelijk als er nog maximaal 3 onderdelen op je cijferlijst ontbreken. Al weken was ik bezig dit te bereiken, en na mijn zoveelste bezoek aan onwillige secretariaten stond vanmiddag de score eindelijk op 3.

Hanna dus naar de betreffende balie.
'Hallo, ik wil me graag inschrijven voor mijn co-schappen'.
'Ik wil je wel vast het formulier geven, maar inschrijven kan alleen in oneven weken, op dinsdag en donderdag, van 12 tot 2 uur'.

Het overgrote deel van mijn studievertraging ligt heus aan mij. Maar dit is wel een heel sprekend voorbeeld van hoe ik in het staartje van mijn doctoraal word belemmerd door openingstijden, vergaderingen, ziekte, onbeantwoorde mailtjes, niet terug te vinden aanwezigheidslijsten en kwijtgeraakte verslagen.

24 januari 2006 | 18:25 | categorie: vandaag | Reageer (4)

Uit de krantIllegale vuilnis mild beboet
Van onze correspondent misdaad

Amsterdam - afgelopen week stond S.K.S. terecht wegens een delict aangaande de milieuwet. Zij had in juni 2004 het vuilnis op een verkeerde dag buiten gezet. Een agent die dit opmerkte maakte indertijd een proces-verbaal op.
          Anderhalf jaar later kwam dit delict alsnog voor de rechter, omdat de verdachte haar boete niet had betaald. In haar verweer vertelde zij dat ze inderdaad de betreffende vuilniszak op de verkeerde dag aan de straat had gezet, maar dat zij toen geen andere oplossing had gezien. Ze ging namelijk de volgende dag op vakantie. Door deze vakantie was ook het betalen van de boete aan haar aandacht ontsnapt.
          De openbare aanklager was van dit verhaal niet onder de indruk. Hij verzocht om handhaving van de opgelegde boete. De rechter oordeelde echter anders. Hoewel hij het delict bewezen vond, meende hij dat persoonlijke omstandigheden wel degelijk een rol speelde. Ook het feit dat de verdachte naar de rechtbank was gekomen viel bij hem in goede aarde. Het uiteindelijke vonnis was halvering van de oorspronkelijke boete, danwel één dag hechtenis.

20 januari 2006 | 23:39 | categorie: vandaag | Reageer (4)

Exit nedstat

De titel van dit stukje is nogal achterhaald. Maanden geleden werd nedstat namelijk al overgenomen door webstats4you. Ik dacht: ach, naamsverandering, geeft niet. Helaas werd er ook een gratis banner meegeleverd. Ilead, zegt u dat iets?

Mij niet, ik heb namelijk een goede browser die dat soort onzin tegen houdt. Uit sociale overwegingen heb ik nu toch maar een nieuwe teller op mijn site gezet. Met dank aan Bart voor het attenderen.

Mocht u dit een saai stukje vinden: vrees niet. Binnenkort een spannend bericht van onze misdaadverslaggeefster.

15 januari 2006 | 22:52 | categorie: meta | Reageer (9)

Winterhitte

zomerhitte.jpg

Wessel had het op mijn voicemail over 'mijn huis is afgebrand' in plaats van simpelweg 'er was brand'.

Ik fietste naar hem toe.
Hielp met beroete spullen in tassen stoppen.
Verder kan je niet zoveel. Ja, heel erg schrikken.

Eenmaal binnen begreep ik overigens de woordkeus van mijn broertje.

brand_voorkamer.jpg

Brand in de gaskachel zette 's nachts in korte tijd de boel in de fik. Ze werden vrij snel wakker van de brandlucht, maar eigenhandig blussen was er al niet meer bij.

Hij heeft een brandverzekering en veel belangrijke spullen waren gelukkig elders. Zelf had hij slechts een paar verschroeide haren, en een gezichtsuitdrukking die ik nog nooit had gezien.

Ik maakte vandaag foto's en dacht aan mijn eigen cd's en dat stopcontact op mijn mooie net geschilderde muren. En ik kocht brandmelders, want je-weet-maar-nooit. Mijn gevoel zegt dat mijn kans op brand kleiner is als mijn broertje het net heeft gehad, maar het schijnt dat toeval en pech zo niet werken.

brand_dingen.jpg

9 januari 2006 | 16:37 | categorie: vandaag | Reageer (6)

Oud en nieuw

oud.jpg

Zoek de verschillen!

Oh ja, en een leuk 2006 gewenst natuurlijk.

1 januari 2006 | 15:09 | categorie: meta | Reageer (4)